15 декември 2008

За анонимните и клеветниците или анонимните клеветници

Напоследък се възхищавам на нахалството на анонимните клеветници. Те са навсякъде - най-често се срещат по форуми и блогове, а също така и в медии. За последното може да се даде пример с агенция "Фокус", които много ме подразниха с обзорната си статия за изборите в СДС.
Тази статия всъщност ме накара да си създам блог, защото на сайта на "Фокус" няма възможност да се публикуват коментари. И има защо.

В нея се описва как СДС разбирате ли било много зле, че тези 70 процента избирателна активност било нищо. Нека първо да погледнем на факта, че СДС е първата партия, която провежда вътрешнопартийни избори с пряк избор от самите членове.

Друг момент, който ми направи впечатление е, че статията е без автор. Любимото ми е това да твърдиш нещо, а да не го защитаваш с името си. Това е изключително непрофесионално, неетично и е проява на липса на каквато и да е отговорност.

Върхът на всичко обаче е в края на статията, която твърди, че "подобни резултат СДС – люлката на българската демокрация, едва ли ще може да представи необходимите по закон 5 000 души за регистриране на партия."

В момента СДС има над 9000 члена, като от тях до момента са гласували над 6000. Освен това, за да се регистрира дадена партия на избори НЕ Е НЕОБХОДИМО ПОДПИСИТЕ ДА СА ОТ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА. Самата идея, че трябва да са членове е безумие. Този факт подчертава изключителното безочие на анонимният журналист, посмял да пише на политически теми.

От всичко това, може да се види, че "Фокус" има очевидното намерение да внася разцепление и разпокъсване на дясното политическо пространство като изопачава фактите, за да бъде угодна на нечий интереси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар