08 септември 2014

Телефоните под 50 лв или поредното масово обезличаване в българските училища

Преди малко прочетох една статия http://puqka.net/read/8388-vyvejdat_nova_zabrana_za_uchenitsite.html за това как влиза забрана за максималната цена на телефоните, с които учениците могат да ходят в училище (50 лв.). Не мога да не видя отново в действията на Министерството на образованието поредната наредба, с която се цели само едно единствено нещо в основата на тази тоталитарна идеология, а именно да направи всички деца еднакви и подчинени на държавната обезобразителна политика. Наред с всичко това, ако някой не изпълни забраната бива глобяван с порицание пред родителите или с доброволен труд в същата килийна атмосфера на училищната сграда. Добра тактика - накажи децата с още престой, та да намразят всякакъв учебен процес и всичко свързано с учене.
Целта е една единствена, независимо какви други аргументи слагат чиновниците (децата се разсейват, не обръщат внимание на учителя, разстройват нисшите класи с буржоазните си телефони и т.н.) основата на тази идеология е същата като отпреди 1989 г., когато са забранени дългите коси и изобщо всяко различно поведение от номенклатурното.
Ако искаме реална промяна в поведението на децата и техните резултати, държавата трябва да се изтегли от монопола си на образователен диктатор. Ако не го направи, то тогава ще следваме идеята на Светлин Наков "Като не можеш да промениш една система, която не работи, създай си твоя система, която работи".))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар